Focar fonta A-100 este echipat cu clapeta de control a tirajului pentru a impiedica solicitarea la maxim a focarului si pentru a obtine un consum cat mai scazut de lemne.

Price: €410,00
Dimensiune: 600cm x 37.4cm x 49,1cm (LxWxH)
Greutate: 98 kg

Descriere

                Focar fonta A-100

 Focar fonta A-100 ,Robust, fiabil, performant, solid sunt calificativele acestuia.

Focarul  permite o utilizare practica si rationala, acest model de dimensiuni mari aduce satisfactie oricarui amator de incalzire. O difuzie importanta de caldura se efectueaza la nivelul geamului vitroceramic si la nivelul hotei semineului. Integrat intr-un finisaj pentruo eficacitate mult mai mare.

Puterea nominală 9 – 14 kw
Diametrul coșului de evacuare (mm) 200 mm
Greutate  98 kg
Lungimea lemnului 450 mm
Material Gri din fontă clasa 200
Domeniu de putere 14-kw
Eficiență 65%
Temperatura arzătorului 352
Combustibil Lemn de esență tare (umiditate max 20%), brichete de cărbune brun
Opțiuni suplimentare          Intrare externă a aerului – conector special montat în inserție pentru șemineu, care asigură aer curat direct din exterior – opțiune suplimentară·         Baza pentru inserții – permite stabilirea stabilă și netedă a inserției

 

 Volumul căldurii se referă la numărul de metri cubi care poate fi încălzit de produs într-o încăpere izolată, prin urmare o cerință calorică medie de 35 kcal / h pe m³

 

Combustibil de ardere Focar  fonta A100 recomandat: lemne de esenta tare (umiditate max. 20%).

Sticla rezistenta la temperaturi de pana la 800 de grade!

Timpul de ardere a lemnului la o umplere a focarului este de 4-5 ore (cu usa inchisa si ventilatia focarului la un nivel mediu)!!

Focar  fonta A100 de calitate superioara clasa 200 de 8mm grosime

Cenusa rezultata in urma arderii lemnului se va aduna in  (tava)cenusarul amplasat sub gratar pentu o indepartare usoara a acesteia.

Depuneri de funingine reduse cu ajutorul sistemul de curatare a sticlei (perdea de aer.)Utilizarea la maxim a energiei

Obtinerea de caldura maxima datorita lamelelor radiante din fonta amplasate in cantitate foarte mare pe toti pereti exteriorii ai focarului.

Traseului fumului spre evacuare va fi extins cu ajutorul deflectorului amplasat in conul focarului pentru un schimb termic mai bun.

Eficenta crescuta a focarului cu ajutorul controlului manual amplasat in partea inferioara, astfel avand un control cat mai precis asupra procesului de ardere.

Echipat cu clapeta de control a tirajului pentru a impiedica solicitarea la maxim a focarului si pentru a obtine un consum cat mai scazut de lemne.Aerul pentru combustia primară este introdus în focar în mod razant şi uniform distribuit pe suprafaţa liberă a jarului. Se obţine astfel maximum posibil de oxigenare şi putere, necesare pentru o combustie optimă.

Aerul pentru post-combustie este preluat din ambient prin intermediul orificiilor de la baza  şemineului.

<< return to listing